Overvejer du at blive flexitar?
Skær ned på kødet og vær med til at skåne miljøet.
Vi kan ikke komme udenom, at Danmark er et landbrugsland, og eksporten af kød er en væsentlig indtægtskilde for de danske landmænd. På den anden side kan det heller ikke ignoreres, at landbrugsindustrien, røde bøffer og flæskesteg er syndere, når det gælder klimaet. Ved at tilpasse vores kost og ikke være blege for at afprøve alternativer til kød, kan vi i flok hjælpe klimaet og miljøet godt på vej. Mange forskellige kostretninger og overbevisninger er kommet frem de seneste år. Både på verdensplan og herhjemme i Danmark.
Vil du gerne skære ned på kødet, kan du prøve flexitarkassen fra Aarstiderne.
Især kost, hvor der skæres betydeligt ned for forbruget af kød og animalske produkter, er blevet populære. Det skyldes særligt danskernes øgede bevidsthed om, hvordan madvaner påvirker miljøet og klimaet. Eksempelvis vælger flere og flere at indføre såkaldte kødfrie dage derhjemme og i stedet sætte fokus på grøntsager og planter som proteinkilden i måltiderne. Nogle vælger at blive veganere, som udelukkende spiser plantebaseret. Andre er vegetarer, som ligeledes lever plantebaseret, men supplerer med æg og/eller diverse mælkeprodukter. Har du ikke mod på at gå hele vejen og sige farvel til lørdagskyllingen og flæskestegen juleaften, så kan det være, at ’flexitar’ måske er noget for dig?
Der er flere forskellige udbydere af måltidskasser, der udelukkende laver veganske og vegetariske måltidskasser.
Hvad er en flexitar?
Der er mange måder at skære ned på kødforbruget. Selvom det er en stor hjælp for klimaet, at alle tænker mere over forbruget af animalske produkter, så er det alene dig, der skal bestemme, hvad du sætter tænderne i. Vil du alligevel gerne have nogle point på samvittighedskontoen, og tænker du, at du sagtens kan undvære kød det meste af tiden? En fleksitar er en person, der er vegetar på deltid. Det betyder, at du primært spiser som en vegetar gør, men af og til vælger du også at spise kød. Det kan for eksempel være, hvis du skal til middag hos andre, eller hvis du skal til et større arrangement, hvor du ikke selv har kontrol over, hvad der serveres.
Som flexitar kan det blandt andet være oplagt at skifte hakkebøffen ud med en bøf lavet af linser, bønner eller grøntsager. Den øgede bevidsthed om kødprodukters negative indflydelse på klimaet har medført, at både supermarkeder, bloggere og tv-programmer hjælper danskerne med at skifte kødet ud med andre alternativer. Derfor er det blevet væsentligt nemmere for dig at finde frem til vegetariske retter, hvor der ikke er indgået kompromis med smag og konsistens, og hvor du stadig opnår mæthed. Det handler blot om at turde ændre på dine vaner og finde inspiration – kun fantasien sætter grænser i køkkenet.
Andre fordele ved at leve som fleksitar
Du kan bidrage til at skåne miljøet ved i stigende grad at fravælge animalske produkter, men der er også andre fordele ved at leve som fleksitar. Du kan blandt andet være med til at sætte fokus på dyreetik og bæredygtighed, og nogle mener også, at mindre kød har en positiv effekt på helbredet og sundheden. Din pengepung vil også takke dig, hvis kød udgør en mindre del af dit madbudget. Det er nemlig betydeligt billigere at leve plantebaseret og skifte kød ud med eksempelvis bønner og linser. Både bønner og linser findes i et hav af forskellige udgaver, hvilket inviterer dig til at eksperimentere med forskellige opskrifter og få stimuleret dine sanser. Med måltidskasser bliver det ikke nemmere at komme i gang med at spise mindre kød.
Der findes utallige måltidskasser. Der er både måltidskasser som er velegnet til vegatarer, vegatere, fiskeelskere og børnefamilier. Vi har et stort udvalg af måltidskasser som du kan se lige her.
af Daniel | 3. juni 2021
Sådan kommer du i gang
Vælg leverandør
Vælg din ønskede leverandør af måltidskasser fra vores store udvalg
Få leveret til døren
Vores leverandører leverer din måltidskasse lige til din hoveddør.
Tilbered maden
Tilbered maden - dette tager oftest blot 15-30 min.
Blandt andet nævnt her: